Ellin kuulumisia

Kiitos teille, monet ystävälliset toivottelijat, jotka annoitte ymmärtää, että Ellin huivi ja siihen liittyvä toiminta sopii minun harteilleni!

Kesä on ollut hehkuva ja hieno. Ylimaallinen lämpö vei olon niin veltoksi, että moneen kiinnostavaan tilaisuuteen jäi lähtemättä.  Sentään selvisin Kannas soi -konserttiin näkemään Sinisen auringon eli kokemaan Sole Azul -yhtyeen yhdistämässä mieleen painuvalla tavalla tangoa jazziin. Hienoa, että kotiseudullamme Juuassa vierailee taitavia taiteilijoita.

Kun näin Ellinä pyysin, muutama nuori kertoi mielipiteensä kotiseudun kuuluisuuksista: 

”Myllymuseo on mukava paikka, josta pidän, koska vanhat tavarat ovat aina kiinnostaneet. Siellä silmä lepää koskea katsellessa.”

”Kun Tuomelan tupaan menee, tuntuu kuin astuisi menneeseen maailmaan. Siellä on ihan oma tunnelmansa.”

”Olen suorastaan vähän katkera, että näitä laitteita ei vielä ollut minun kouluaikanani. Uskomattoman hienot välineet liikkumiseen ja ihan koulujen vieressä. Simpauttajan liikuntapuisto ansaitsisi paljon enemmän huomiota.”

Komea kotiseutumme ulottuu Juuan rajoja laajemmalle. Koli monine vaaroineen on sen olennainen osa. Kolin näkymät kiehtovat katsojia ympäri maailmaa. Meille lähellä asuville sen runsailta poluilta löytyy suorastaan ehtymätön määrä koettavaa.

Tämän vuoden 2018 Ellin vaellus suuntautuu Kolin ehkä komeimman maiseman ääreen katsomaan rinteiden ruskaa lauantaina 22.9. 

Kuntoaan hoitaville on tarjolla viisi kilometrin reitti pitkin Mäkrävaaroja. Reitti alkaa niiden pohjoispuolta loivemmilta etelärinteiltä. Huippukohtana on Järnefeltin kallion näkymät Kolin korkeimmille kohdille. Tarhapuron kautta laskeudutaan Pielisen rantaan Likolahden nuotiopaikalle. 

Kevyehköä kulkua toivovat voivat kulkea Ukko-Kolilta Likolahteen Pikku-Kolin kautta kulkevan kolmen kilometrin reitin, joka on pääasiassa alamäkeä.

Ne, jotka haluavat komeita näkymiä ja hyvää seuraa ilman vaeltamista, saavat katsoa maisemaa Luontokeskus Ukon sisällä ja pihalla, ja ajella sitten linja-autolla rantaan muiden seuraksi makkaranpaistoon ja nuotiokahvia maistelemaan.

Ilmoittautua saa Juuka-seuran toimistoon viimeistään maanantaina 17.9., jotta osataan varata sopiva linja-auto ja riittävästi kahvipullaa.

Olisipa ilo saada seurakseni runsaasti kauniin Karjalamme luontaiseduista nauttijoita. 

Toivoo

Krisse-Elli

Kristiina Tallgrén